Vind de liefde in jouw stilte

en neem haar dan mee de wereld in...

Astrid Esmeralda

Als Zwijgend goud in maart 2021 wordt geboren, begint voor mij gestaag een leven terug in de wereld.

Tijdens mijn jaren van ziekte waarin mijn persoonlijke wil op een laag pitje staat, daalt de waarheid van mijn wezen dieper in. Het Zijn wat mij in die jaren vindt, zo noem ik het maar, mag nu bestendiging krijgen in mijn leven, in mijn doen en laten. 

Mijn keuze om 90% van de verspreiding zelf te doen blijkt fijn. De dagelijkse dingen rondom de boek-bestellingen geven me een vaste plek in mijn levensritme.

Het contact met lezers brengt veel vreugde en dankbaarheid. In de verzending van de pak-ketjes kan ik aandacht, zorg en toewijding kwijt.

Ik besluit verder om mondjesmaat weer consulten te geven. Zij het nu enkel telefonisch. En er komen uitnodigingen om meer naar buiten te treden. Soms ga ik hierop in maar de meeste tijd niet.

Ik heb nog altijd veel tijd en ruimte voor inkeer nodig. En over mezelf spreken, geeft ook eerder ongemak dan blijdschap heb ik gemerkt. Niet alles hoeft ook meer.

Als het klopt dan klopt het en zo niet, dan laat ik het gaan. De weg van de minste weerstand leren gaan, heb ik tijdens mijn ziekte goed kunnen oefenen.

De schrijfkraan blijft echter volop stromen. Wat ik ervaar als ik schrijf voelt steeds weer als thuiskomen. De woorden die ik ontvang en doorgeef zijn ook voor mij altijd weer een reminder aan wat wezenlijk is. 

Hoewel ik nog steeds deels afhankelijk ben van vocht en voeding in mijn bloedbaan, heeft mijn lichaam op wonderbaarlijke wijze een nieuw evenwicht gevonden. Ik eet inmiddels tegen elke verwachting in, alles weer. Wat geweldig is!

De voeding en het vocht wat ik nog nodig heb, is inmiddels met de helft teruggebracht omdat mijn lichaam toch voedingsstoffen weet op te nemen. Soms sla ik zelfs een nachtje over. De vrijheid die dit geeft, brengt me nog steeds tot diepe ontroering.

Dat wat mij is overkomen, heb ik innerlijk aangenomen als aansporing om terug te keren naar mijn oorsprong. En daar in bewustzijn ook te blíjven. Mijn ziekte/ beperking houdt me op een bepaalde manier ook in het hier en nu.

Ik voel me dankbaar dat anderhalf jaar na Zwijgend goud nu Stille kracht is geboren. Een bundel met opnieuw teksten die ik heb ervaren als resonerend op mijn mens-laag met altijd weer dat duwtje in de richting van helderheid en Zelf-herinnering.

Ik beschouw het als onderdeel van mijn weg om anderen hiermee tot steun en bemoe-diging te zijn.

Stille kracht

Steeds zullen we uitgedaagd worden door het onware. Steeds opnieuw zullen we de uitnodiging krijgen om ons hoogste weten te eren, de urgentie te weerstaan mee af te dalen naar gebieden die niet wezenlijk zijn.

Wakker worden uit de droom is niet één moment, het is een wakker zijn en blijven élk moment. Steeds opnieuw de illusie van de zijpaden verruilen voor de directe, open weg.

Dat vraagt kracht, helderheid en door-zettingsvermogen maar in elk moment dat we innerlijk ons hoogste weten volgen, kristalliseren we meer uit.

Mm voor mm naderen we dat wat ons ten diepste altijd al toebehoorde. De grootste paradox die we hier als mens meekrijgen.

Het smalle koord van aards gevaar waarop we menen te lopen vraagt ons evenwicht en focus. En  tegelijkertijd gebeurt er niets als we vallen. De armen van Eenheid vangen ons altijd op…

Stille kracht is opgedeeld in 8 hoofdstukken: Mantel der Liefde, De hoogste stem, Het smalle pad, De rivier laten, Het juiste uur, Stilte draagt, Terugkeer naar Waarheid en Zijn in God.

Elk hoofdstuk, gedicht of tekst is onderdeel van het geheel maar staat tegelijkertijd ook op zichzelf.  Het maakt dus niet uit waar je begint.

Wel is het zo, dat je naarmate je langer en regelmatiger met het boek werkt, de woorden elkaar versterken en dieper doordringen in je wezen.

Specificaties

Titel:
Stille kracht

Auteur:
Astrid Esmeralda Klompstra

Bindwijze:
Hardcover met leeslint

ISBN:
978-90-90361-96-3

Pagina’s:
240

Uitgegeven:
©2022 Dichterbijmij

Vormgeving:
Beemsfoto Eemnes

Prijs:
19,50 

Boek citaten
Stille kracht in de praktijk
Voor trainer-coach-therapeut

Ben jij coach, spiritueel begeleider of werk je met groepen aan bewustwordingsprocessen, wellicht vindt Stille kracht dan ook haar weg naar jou!

De teksten en gedichten die ik na het verschijnen van Zwijgend goud heb mogen ontvangen, zijn opnieuw
gebundeld in een 240 pagina’s tellend hardcover-boek, deel II van dit tweeluik. De teksten herinneren bij voortduring aan onze essentie en ondersteunen bij het laten indalen van bron-waarheid in ons menselijke systeem.

De lichttaal, veelal vanuit een veld voorbij het zelf, biedt troost, herkenning, inspiratie, opent en raakt aan op de laag van de ziel. Maak jij in jouw consulten of tijdens trainingen graag gebruik van teksten om het proces van cliënten te ondersteunen? Voel je welkom! 

Lezers reacties
Boek recensies

Bo Baden

Schrijver/dichter

“Het nieuwste boek van Astrid Esmeralda Klompstra, ‘Stille Kracht’ maakt haar titel geheel waar. Van dit boek gaat namelijk een grote, stille kracht uit. Het is alsof je al lezende direct moeiteloos aangesloten wordt op de Bron. Daar waar het ooit allemaal begon, weet je nog? Astrid’s doorgekomen teksten verwarmen, inspireren, tillen op, brengen licht, perspectief, kontekst en zelfherinnering.

Dit boek met allemaal relatief korte fragmenten, is als een veldhospitaal voor alle hooggevoeligen onder ons die periodiek moeite hebben met deze doorgaans ruwe, banale, duale en maniakale wereld. Een wereld ook, waar je heel makkelijk de verbinding met jezelf, met je diepste kern (bron), kwijt kan raken.

Gelukkig is er dus nu ‘Stille Kracht’ om je zowel binnen mum van tijd weer te herverbinden met de Bron in en met jouzelf en alle dierbaren om je heen, alsook om je te laven aan pure intelligentie, liefde, stilte en weldadig voedende transparante woordkunst. Woord voor woord, zin voor zin, zingeving. Want zo kan de taal van (en via) Astrid genoemd worden: zingevende woordkunst.

Over alle aspecten van ‘Leven’, overgave, dood, van ‘Zijn in God’, Christus-bewustzijn, heilige woede, de matrix, de tranen van de aarde, ons (naakte) mens- en in relatie zijn. En hoe je met taal toch regelmatig ook het onbenoembare, het mysterieuze goddelijke, zo glashelder naar voren weet te halen. Hoe je, kortom, wezenlijke tijdloze spiritualiteit, voorbij de dualiteit, anno NU, weer geheel fris en origineel kan revitalis-eren.

Het is wat mij betreft echt een prestatie van formaat. Astrid: je bent een uitzend-kracht om trots op te zijn. En om te koesteren. Het is verleidelijk, beste lezer en tijdgenoot, om heel veel hier te gaan citeren maar lees en ontdek het vooral zelf. Het boek ‘Stille Kracht’ is als een vriend die nooit meer weggaat uit je leven. Een vriend op wie je altijd een beroep kunt doen in tijden van verwarring, obstakels of als je behoefte hebt aan uitlijning en uitzuivering.

En die vriend zal je nooit teleurstellen. Zal er altijd voor je Zijn. Levert altijd pure, solidaire én super eerlijke vriendschap. Lieve Astrid: dank je wel dat je, na het verschijnen van je eerste boek vorige jaar, ‘Zwijgend Goud’ (wat ook al zo’n voltreffer was) dat je met alles wat je hebt en bent en hebt doorstaan (groot fysiek ongemak 7 jaar terug waardoor ze door het Leven plat op de bank werd gelegd, van waaruit ze is gaan schrijven) dat je ons opnieuw weer zo’n kado van een boek hebt willen geven.

Je bent echt een geboren schrijfster en je loopt zo te lezen geheel jouw zielenpad (‘Het verlangen van de ziel is de wens van God’- Hazrat Khan, het motto waarmee je boek opent). Dat alleen al is heel inspirerend. Laat staan wat je daarbij en daarnaast allemaal doorgeeft, vanuit: ‘Ik kom in een ruimer veld terecht en schrijf mezelf als het ware het antwoord in’. Die antwoorden schenken klip en klare wijn Astrid. Van die wijn nip ik nu regelmatig en dat is genieten, echt genieten. En herinneren! Wat ik zeg: Proost! En: Chapeau! Veel liefs en hulde van Bo”

Pieter Platje

Universele witte broederschap

“Stof om over na te denken!? Wel… ik wil graag heel graag enkele woorden met jullie delen… over het boek ‘Stille kracht’. Een aanrader voor een ieder die graag een antwoord wil verkrijgen op de ongemakken die gaande zijn, of ongewild telkenmale verschijnen.

Zelfs, als je geen lezer bent of te druk bent met jouw gedachten, wat onenigheid met zich mee weet te brengen, zal dit boek je kunnen helpen door de inzichten die de oplossing kunnen geven, die voor een prettig leven zo belangrijk zijn!

Waarmee ik schrijfster Astrid Esmeralda Klompstra innerlijk wil danken voor dit bijzondere geestverrijkende boek, vol van bezinningsvolle woorden, die een oplossing zullen vormen, voor de problematieken die wij dagelijks tegen kunnen komen.

Zo heeft zij 8 thema’s weten uit te diepen die door het gehele boek beschreven staan. Mantel der Liefde, De hoogste stem, Het smalle pad, De rivier laten, Het juiste uur, Stilte draagt, Terugkeer naar Waarheid en Zijn in God.

In licht en liefde, Pieter”

Stille kracht als cadeau

Wil je Stille kracht cadeau geven aan een voor jou speciaal persoon? Dat kan! Ik pak het graag voor je in, in warm rood kraftpapier en maak het af met de sticker “Dankjewel voor wie jij bent”.

Ontvang het boek op je eigen adres en geef het zelf cadeau. Of laat het door mij verzenden naar de persoon die jij graag verrast. Eventueel met een klein kaartje met een paar lieve woorden namens jou!

Meerprijs inpakken als cadeau 1,75.