Vind de Liefde in jouw stilte

en neem haar dan mee de wereld in...

Astrid Esmeralda

In dit leven ben ik geboren met de gave en liefde voor het woord.. Dat blijkt al vroeg in mijn leven. Ik ben dol op en goed in taal. Ik schrijf graag en veel, in dagboeken, voor de schoolkrant. De leukste baan die ik ooit had, was op de redactie van een uitgeverij. En ik run een aantal jaar een eigen tekstschrijfbureau.

Totdat het innerlijk spoor, waar ik in dit leven door wordt gedreven, mij meeneemt naar opnieuw studeren. Klassieke Homeopathie, Natuurgeneeskunde en Psychosociale en Geestelijke Begeleiding in Bloemendaal.

In 2005 start ik mijn eigen praktijk, De Sinne, waarbij al snel de focus ligt op bewustwording, zingeving en heldervoelende consulten. Ook nu blijkt de trilling van het woord, gesproken door cliënten, voor mij de ingang naar informatie.

In dezelfde periode ontwikkel ik samen met Janita Venema de Training tot Kindertolk. Drie passies komen hier samen. Het werken met groepen, het woord én haar diepere vertaling naar de ziel. Na 10 jaar docentschap is het tijd voor een nieuwe stap.

Maar dan word ik ziek… Erg ziek. Eind 2015 verlies ik door een darminfarct op 35 cm na mijn gehele dunne darm. Dit heeft grote gevolgen voor vele terreinen van mijn leven. Mijn werk moet ik noodgedwongen stoppen. Ik ben afhankelijk van voeding en vocht rechtstreeks in mijn bloedbaan en ik kan jarenlang niet eten of drinken.

Ik verlies veel in uiterlijke zin. Maar mijn innerlijk leven verdiept zich in deze jaren van stilstand juist enorm. Bewust en onbewust gebeurt er veel in mijn systeem. Ik ontvang een diepe uitzuivering en tegelijkertijd opent mijn bronconnectie zich verder. En er komen opnieuw woorden, ditmaal uit een veld voorbij mijzelf.

Het boek ‘Zwijgend goud’ is een verzameling gedichten en teksten die ik mocht ‘ontvangen’ in de afgelopen 7 jaar. Over o.a. Liefde, Overgave, Zelfherinnering en God. Ik heb ze ervaren als bemoediging, inspiratie en een herhaalde herinnering aan mijn essentie, mijn Licht als het soms zo duister was….

Zwijgend goud

In tijden van turbulentie is het fijn te weten dat je geen speelbal hoeft te zijn van je emoties. Dat er in jou een innerlijke plek bestaat waar het altijd stil is. Het oog van de storm.

Jouw stille plek is de poort naar een ruimer veld. Voorbij het zelf dat jij nu kent. Het zelf dat wil en niet wil, het zelf waarin gedachten, emoties en handelingen vaak op de automatische piloot staan.

Dit boek wil een richtsnoer zijn voor een ieder die in deze steeds meer po-lariserende wereld het verlangen voelt dieper te verankeren in vrede en waarheid. De gedichten en teksten nemen je mee in dit veld.

Hoewel je niet direct aan alle wereldse zaken iets kunt veranderen, kun je wel op jouw m2 je energiefrequentie verhogen. Door te ontwaken in het Licht dat jij werkelijk bent en tegelijkertijd aan te kijken wat nog in de schaduw lag.

Zwijgend goud is opgedeeld in 9 hoofdstukken maar elk hoofdstuk, gedicht of tekst staat op zichzelf. Het maakt niet uit waar je begint. Wel is het zo, dat je naarmate je langer en regelmatiger met het boek werkt, de woorden elkaar versterken en dieper in je wezen doordingen.

Specificaties
Specificaties

Titel:
Zwijgend goud

Auteur:
Astrid Esmeralda Klompstra

Bindwijze:
Hardcover

ISBN:
978-90-903-4309-9

Pagina’s:
240

Uitgegeven:
©2021 Dichterbijmij

Vormgeving:
Beemsfoto Eemnes

Prijs:
19,50 

Boek citaten
Zwijgend goud in de praktijk
Voor trainer-coach-therapeut

Ben jij coach, spiritueel begeleider of werk je met groepen aan bewustwordingsprocessen, wellicht vindt Zwijgend goud dan ook haar weg naar jou!

De teksten en gedichten die ik mocht ontvangen in de afgelopen 7 jaren tijdens een intens ziekte- en transformatieproces zijn gebundeld in een 240 pagina’s tellend hardcoverboek.

De lichttaal, veelal vanuit een veld voorbij het zelf, biedt troost, herkenning, inspiratie, opent en raakt aan op de laag van de ziel. Maak jij in jouw consulten of tijdens trainingen graag gebruik van teksten om het proces van cliënten te ondersteunen? Voel je welkom!

Lezers reacties
Boek recensies

Ton Peters

Praktijk voor Zelfrealisatie – Almere Buiten

Mijn collega Ingrid Nieuwveld – een voetreflextherapeut die in Drenten is gestationeerd – drukte bij een recent bezoek ter afscheid mij een boek in handen. Vaak vind ik dit spontaan meegeven eerder belastend want dan moet ik weer zo nodig iets, iets waarvan de vraag maar is of ik het waardeer en het niet onnodige tijdverspilling vind. Maar Zwijgend goud doorbreekt alle vooringenomen regels en vormt de uitzondering; het is werkelijk een juweel!

Zelf ben ik niet zo van de poëzie en gedichten. Te vaak verdwaal ik in alle metaforen en ben ik niet te verleiden voor alle onderliggende lagen. Verrassend genoeg zijn de gedichten van Astrid Esmeralda Klompstra vanuit een holistisch zichtveld geschreven. Ik raakte verwonderd over de schoonheid en helderheid van Zwijgend goud, terwijl de diepgang niet te complex of ingewikkeld werd. Dus als je even wilt proeven aan pure schoonheid en geraakt wil worden in alle facetten van licht en liefde is dit boek een ware aanrader.

– Ton Peters

www.tonpeterspraktijk.nl

Jan van Rossum

Satsang en realisatie – Rosmalen

Zwijgend goud: Inspiratie en gedichten over liefde, bewustzijn en zelf-herinnering is het eerste boek van Astrid Esmeralda Klompstra. Het kwam tot stand na een periode van een intens ziekte-, bewustwordings- en helingsproces tussen 2013-2020.

Wat kan ik over haar boek zeggen? Ik heb zelden zulke doorleefde woorden mogen lezen waaronder of waarachter een ongelooflijke energetische lading schuil gaat die mij als lezer recht in het hart treft. Elke zin, elk woord vibreert. Zo dichtbij en intiem dat je jezelf vergeet en voor onbepaalde tijd verdwijnt in het geschrevene. Althans, dat was mijn ervaring.

Het is heel gemakkelijk om haar woorden af te doen met een mindset dat je wel begrijpt dat we de eenheid niet kunnen kennen door de dualiteit af te wijzen, maar haar te ervaren en te omarmen in al haar kleuren. Het ‘alles mag er zijn’ zoals je in veel spirituele boeken tegenkomt is in dit boek een werkelijk door haar gelopen pad. Dankzij gewonnen bewustzijn en hart-gedragen aanwezigheid weet Astrid je te ontroeren en inspireren. ‘Ze nodigt je uit, wenkt je, roept je, een zachte bries’.

Alles komt in het boek aan de orde. Liefde, Partnerschap, Herinneren, Ontwaken, Overgave, Thuiskomen, Stilte, Licht zijn in een veranderende wereld. Astrid roept ons op om pionier te zijn in een nieuwe wereld. Ook als je alleen komt te staan, het risico vol in de ogen durft te kijken en verlies op de koop toe te nemen.

Dan bezit je de kracht om te (ver)dragen en hernieuwd bewustzijn te belichamen. Langzaam zullen er dan meer en meer individuen opstaan die geen steun zoeken in een groep of in bestaande zekerheden. En terwijl ze hier niet op uit zijn, zal er doordat dit aantal groeit, uiteindelijk tóch een groep zijn die zich als een olievlek over de wereld verdspreidt. Ik sluit mij bij haar oproep aan.

Jan van Rossum

www.janvanrossum.nl

Boek interviews

Ewald Wagenaar

Koorddanser – Online platform voor bewustwording en spiritualiteit

Toen Astrid Klompstra (52) in 2015 met een darminfarct in het ziekenhuis terechtkwam, ging een onbewuste wens van de ziel in vervulling: rust om te zijn. Een nieuwe periode van bewustwording begon en dat leidde tot een prachtboek met gedichten die mensen raken.

Zwijgend goud als cadeau
Zwijgend goud als cadeau

Wil je Zwijgend goud cadeau geven aan een voor jou speciaal persoon? Dat kan! Ik pak het graag voor je in, in goudpapier en maak het af met de sticker ‘Jij bent goud waard!’.

Ontvang het boek op je eigen adres en geef het zelf cadeau. Of laat het door mij verzenden naar de persoon die jij graag verrast. Eventueel met een klein kaartje met een paar lieve woorden namens jou!

Meerprijs inpakken als cadeau 1,75.