Vind de Liefde in jouw stilte en neem haar dan mee de wereld in...
Astrid Esmeralda

Sinds ik me kan heugen, heb ik een grote liefde voor taal en schrijf ik. In dagboeken, de schoolkrant, de leukste baan die ik ooit had, was op de redactie van een uitgeverij. En ik runde een aantal jaar een eigen tekstschrijfbureau.

Totdat het innerlijk spoor, waar ik in dit leven door wordt gedreven, mij meeneemt naar opnieuw studeren. Klassieke Homeopathie,  Natuurgeneeskunde en Psychosociale en Geestelijke Begeleiding in Bloemendaal.

In 2005 start ik mijn eigen praktijk De Sinne waarbij al snel de focus ligt op bewustwording, zingeving en heldervoelende consulten.

Ook ontwikkel ik in die tijd samen met Janita Venema de Training tot Kindertolk. Twee passies komen samen. Het woord én haar diepere vertaling naar de ziel. Na 10 jaar docentschap is het tijd voor een nieuwe stap.

Maar dan word ik ziek… Erg ziek. Eind 2015 verlies ik door een darminfact op 35 cm na mijn gehele dunne darm. Dit heeft grote gevolgen voor vele terreinen van mijn leven.

Mijn werk moet ik noodgedwongen stoppen. Ik ben afhankelijk van voeding en vocht rechtstreeks in mijn bloedbaan en ik kan jarenlang niet eten of drinken. Ik verlies veel in uiterlijke zin.

Maar mijn innerlijk leven verdiept zich in deze jaren van stilstand juiste enorm. En ik blijf schrijven… Het boek ‘Zwijgend goud’ is een verzameling gedichten en teksten die ik mocht ‘ontvangen’ in de afgelopen 7 jaar. 

Over o.a. Liefde, Overgave, Zelfherinnering en God. Ik heb ze ervaren als bemoediging, inspiratie en een herhaalde herinnering aan mijn essentie, mijn Licht als het soms zo duister was…